Цветята и Жената22 януари 2015

Цветята които носят любов, късмет и пари

Създадено от gradinar
четвъртък 22 януари 2015 - 12:49:23
Цветята които носят любов, късмет и пари
Много малко от нас знаят, че част от стайните растения могат да донесат в дома ни любов, успех и богатство.

Например изящните бегонии, азалия и мушкато помагат да успеем в живота. В част от азиатските страни има вярване, че ако имаме азалия в дома, ще живем дълго и щастливо. Ако имаме поставено мушкато до азалията това ще ни донесе изобилие и благоденствие. Условието е да са близо едно до друго.

Предполагам сте слушали за "дървото на парите". Има основателна причина да се казва така. Според легендата това цвете носи пари и богатство в дома ни. Желателно е в саксията му да се зарови някоя монета. Истинското име на "дървото на парите" е пахира. Ако има цвят успеха ни е почти гарантиран.

И други цветя носят пари и богатство в дома ни. Някой от тях са юката, папратаастрофитиума и аспарагуса. Кактуса ороя например спира апашите и крадците.
Цветето "бамбук на щастието", чието истинско име е Драцена "Сандериана" е символ на финансовото благополучие и успеха. Поради тази причина е желателно всеки бизнесмен да има това цвете в офиса си. За да привлича парите е необходимо да завържите червена или златиста лента или наниз от три монети около стъблото на драцената. За привличане на клиенти е добре да засадите в офиса си мента, а за силно привличане на пари е добре да имате бугенвилия.

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 133029

Декоративно-цъфтящи04 януари 2015

Цинерария ( Сенецио ) - Senecio cruentus

Създадено от gradinar
неделя 04 януари 2015 - 17:01:10
Цинерария - Senecio cruentus Senecio_cruentus.jpg Цинерария - Senecio cruentus Senecio_cruentus1.jpg Цинерария - Senecio cruentus Senecio_cruentus10.jpg Цинерария - Senecio cruentus Senecio_cruentus11.jpg Цинерария - Senecio cruentus Senecio_cruentus2.jpg Цинерария - Senecio cruentus Senecio_cruentus3.jpg Цинерария - Senecio cruentus Senecio_cruentus4.jpg Цинерария - Senecio cruentus Senecio_cruentus5.jpg Цинерария - Senecio cruentus Senecio_cruentus6.jpg Цинерария - Senecio cruentus Senecio_cruentus7.jpg Цинерария - Senecio cruentus Senecio_cruentus8.jpg Цинерария - Senecio cruentus Senecio_cruentus9.jpg

Цинерария ( Сенецио ) - Senecio cruentus
Цинерарията е едно от най-красивите декоративно-цъфтящи многогодишни растения което се отглежда по българските домове и градини. Предимно може да го намерите като саксийно растение което краси и светли и хладни помещения. Името на Цинерарията произхожда от cinerus, значещо пепел, защото листата му имат лек бял отенък и власинки. Това прекрасно цвете произхожда от северните частина Африка и Южните части на Европа. Много често можете да го срещнете в южните италиански градове и на остров Крит. Рода на Цинерарията обхваща около 26 вида растения.

Цветовете на Цинерарията са лилави, червени, сини, розови, пурпурни и тъмночервени. Доста често можете да ги срешнете да цъфтят в два цвята. Можете да видите цветове които едри, дребни, сбити или разположени пирамидално. Големината на цветовете достига до 5-9 саантимера. Периода на цъфтене е от месец януари до края на месец април. Хубавото е, че цъфти и през зимата и през пролетта. Понякога цветовете могат да цъфтят и една - две седмици.

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 133030
Отиди на страница  1 2 3 ...... 12 13 14

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen