Цветя и градини през сезоните06 март 2015

Грижи за цветята през месец Март

Създадено от gradinar
петък 06 март 2015 - 08:21:19
Грижи за цветята през месец Март
СТАЙНИТЕ РАСТЕНИЯ

Това е месецът, през който те се събуждат за нов живот. Затова трябва да им обърнете по-специално внимание и да им отделите доста повече време отколкото през зимата.

До края на март може­те да разсаждате и пресаждате своите цветя. Те имат нужда от свежа почва. А и поради все по­честите и продължителни слънчеви лъчи изискват правил­но поливане. Зеле­ните стайни рас­тения се нуждаят от почти всеки­дневно, дори и ня­колко пъти на ден, пръскане с пулве­ризатор.

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 193969

Цветята и Жената22 януари 2015

Цветята които носят любов, късмет и пари

Създадено от gradinar
четвъртък 22 януари 2015 - 12:49:23
Цветята които носят любов, късмет и пари
Много малко от нас знаят, че част от стайните растения могат да донесат в дома ни любов, успех и богатство.

Например изящните бегонии, азалия и мушкато помагат да успеем в живота. В част от азиатските страни има вярване, че ако имаме азалия в дома, ще живем дълго и щастливо. Ако имаме поставено мушкато до азалията това ще ни донесе изобилие и благоденствие. Условието е да са близо едно до друго.

Предполагам сте слушали за "дървото на парите". Има основателна причина да се казва така. Според легендата това цвете носи пари и богатство в дома ни. Желателно е в саксията му да се зарови някоя монета. Истинското име на "дървото на парите" е пахира. Ако има цвят успеха ни е почти гарантиран.

И други цветя носят пари и богатство в дома ни. Някой от тях са юката, папратаастрофитиума и аспарагуса. Кактуса ороя например спира апашите и крадците.
Цветето "бамбук на щастието", чието истинско име е Драцена "Сандериана" е символ на финансовото благополучие и успеха. Поради тази причина е желателно всеки бизнесмен да има това цвете в офиса си. За да привлича парите е необходимо да завържите червена или златиста лента или наниз от три монети около стъблото на драцената. За привличане на клиенти е добре да засадите в офиса си мента, а за силно привличане на пари е добре да имате бугенвилия.

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 193970
Отиди на страница  1 2 3 ...... 12 13 14

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen