Многогодишни тревисти растения28 май 2009

Карамфил - Dianthus

Създадено от gradinar
четвъртък 28 май 2009 - 19:58:50

Diamond_Dianthus.JPG Dianthus-First-Love1024.jpg Dianthus.jpg Dianthus1.jpg dianthus10_05.jpg Dianthus_amurensis.JPG Dianthus_arenarius_02_h.jpg Dianthus_barbatus__Indian_Carpet_.jpg Dianthus_Bath_s_Pink.JPG Hollis-garden-dianthus2.JPG

dianthus_arenarius_02.h.jpgКарамфил (Dianthus) е род покритосеменни растения от семейство Карамфилови (Caryophyllaceae). Разпространени са главно в Европа и Азия, като няколко вида се срещат в Северна Африка, а един (Dianthus repens) - в субполярните части на Северна Америка. Видът градински карамфил (Dianthus caryophyllus) се отглежда често като декоративно цвете.

Първоначалният му естествен цвят е с розов оттенък, но по-късно са получени културни видове в други цветове, включително червен, бял, жълт и зеленикав.

Въпреки ча първоначално името „карамфил“ е използвано само за вида Dianthus caryophyllus, то често се употребява за други видове Dianthus, особено за градински хибриди между D. caryophyllus и други видове от рода.

Червения карамфил e е символ на искрена любов. Ако го предпочитате, имате твърд характер. Но изборът ви означава също, че се стремите към авантюри. Почитателите на карамфили в пастелни цветове се нуждаят от любов.

Внимавайте с тази, която обича карамфилите.Тя помага на тези, които се обръщат към нея, но към собствената си цел се стреми без компромиси, като булдозер.Жена, която твърдо знае какво иска.

Коментари Виж ощеLAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 2192
Прочетено: 16246 пъти
Коментари чрез Facebook

Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen