Декоративно-цъфтящи20 септември 2008

Циганче - Impatiens sultani

Създадено от gradinar
събота 20 септември 2008 - 15:14:39
AnnuNewgui3.jpg first_impatiens_bloom.jpg F_Impatiens_XtremeUtopiaMix.jpg impatiens.jpg impatiens_accent_coral.jpg Impatiens_Super_Elfin_Blue_Pearl.jpg

impatiens_sultani.jpgЕдно от десетте най-популярни растения в Европа и САЩ. В последните десет години на миналия век е вече едно от най-продаваните цветя заедно със саксийните хризантеми и пеларгониуми. Много непретенциозно, затова се препоръчва и на начинаещи любители на цветя. Обилно цъфтящо от юни до октомври с най-разнообразни багри, запазващо декортивността си, с възможности да се отглежда като балконско, градинско и дори стайно растение и ниска цена - всичко това го прави желано и достъпно за мнозина.

Родовото название идва от латинската дума impatiens - нетърпелив, което е намек за разпукването на плодовете при най-слабо докосване при някои видове. То е многогодишно, тревисто, със сочни светлозелени стъбла, които се разклоняват и цялото храстче на възрастното растение се обсипва с цветчета - бели, розови, виолетови или оранжево-червени.


У нас го наричат циганче, сигурно все заради тази непретенциозност и весели, шарени цветове, в Англия заради "усърдното" си и продължително цъфтене са го нарекли "Busy Lizzie", руснаците го наричат гальовно "мокрия Ванка", защото предпочита винаги да му е по-мокричко или "огънче", заради ярките му цветове.

Циганчето или както е латинското му наименование Impatiens е от семейство Balsaminacea. Названието на рода произхожда от латинските думи im (in) — не, без и patiens — понасящ, издържащ на натиск, което намеква, че зрелите плодчета, криещи десетки семенца, не понасят и най-леко докосване до тях - веднага се отварят, пръскайки семенцата. Семейството наброява около 500 вида едногодишни и многогодишни тревисти растения и полухрасти, разпространени предимно в субтропиците и тропиците на Азия и Африка.

У нас, цветята, които познаваме от саксиите и градините на нашите баби са от по-разпространените сортове Impatiens walleriana и Impatiens balsamina.

Ветлолюбиво е, расте добре и на северни прозорци, но го пазете от преки слънчеви лъчи. През лятото има нужда от обилно поливане, а през зимата - умерено. Не е взискателно към почвата. През есента и зимата трябва да се държи на температура над 10 градуса, защото спира да цъфти и започват да падат листата му.

Impatiens walleriana Hook. (синоними - I. hostii Engl. et Warb., I. sultanii Hook. f.).
Родината му е Източна Африка (Танзания, Мозамбик). Расте в планините на височина до 1700 м, по бреговете на планинските реки.

От края на ХІХ век се отглежда като културно растение. Това многогодишно растение се отглежда преди всичко като саксийно, има силно разклонено, стелещо се светлозелено стъбло с височина 25–35 см и елипсовидно-ланцетни леко назъбени листа, светлозелени или тъмни с лилавеещ, бронзов оттенък. Венчелистчетата са плоски, разположени на къси дръжчици в пазвите на листата, с пет асиметрични листенца и малка елегантна шпора - диаметърът им е до 3–3,5 см. Обагрени са разнообразно - в бяло, розово, оранжево, кораловочервено, цикламено, яркочервено, лилаво. Има и двуцветни, а така също и кичести сортове. Днес цветарите търгуват със 120 вариетета на това познато от години и любимо цвете.

През 70-те години една експедиция в Нова Гвинея, която търси рододендрони, наред с другите образци донася в Мериленд и различни видове импатиенс. Много от тях загиват, но оцелелите стават изходен материал, с който работят много селекционери, докато се появят удивително многосортове и разцветки на Импатиенс Нова Гвинея. Те са с по-едри цветове, образуват по-компактна корона и цъфтят по-обилно от любимите ни циганчета.

В последните няколко години и у нас се появиха новите сортове Impatiens New Guinea, завладели градините на Европа и Америка, получени в резултат на дългогодишната работа на селекционерите.

Нова Гвинея бързо се разпространява и днес масово се използва в по-сенчести дворове и градини, засаден в разноцветни групи или бордюри, в саксии и сандъчета на первазите на прозорци и балкони, във висящи кошници или в алпинеуми. А в по-северните европейски страни с късо лято и много валежи, любителите на цветята го отглеждат целогодишно като саксийно растение.

Най-популярни търговски сортове са Парадайз, Хармони, Съншайн, Импрешън, Селебрейшън и Рюър Бюти, предлагани практически от всички цветопроизводители.

Като едногодишно градинско растение у нас се отглежда и Impatiens balsamina. Семената му се сеят рано през пролетта, направо в градината. Като поникнат и пораснат малко, се разсаждат на постоянно място. Може да се купи и готов разсад. Кой знае защо цветарките на пазара освен балзамина, го наричат и върбиче. Обича слънчево, открито място, но трябва да се полива редовно, за да не клюмнат сочните стъбла.

Цъфти обилно през цялото лято - от юли до края на септември с кичести цветове - бели, розови, лилави. Именно неговите семенни кутийки се отварят с пукане, дори само при по-силен вятър, и пръскат малки, кръгли, кафяви семенца. Това му помага да се самозасажда. Така и на следващата година ни радва с многобройните си цветове.

Семейството на импатиенсите (Balsaminaceae) е голямо, но всички членове на това семейство си приличат. Всички имат сочно стъбло, еднаква форма на цвета и могат да цъфтят през цялата година. Макар листата им да са със различна форма и оцветяване, дългият период на цъфтеж е характерен за всички. А цветовете на всички растения управлява Слънцето и всяко растение от това семейство е труженик, който зарежда атмосферата със слънчева енергиял Импатиенсът създава топла атмосфера. Полезно е да има такова растение на обществени места или в дом, където често идват много различни хора. Благодарение на него атмосферата внушава на хората доброжелателност, добро отношение един към друг.

Друго общо за всички импатиенси е сочното стъбло. Стъблото свързваме със Сатурн. Стъблото е опората, силата на характера, но в сочните стъбла на това прекрасно цвете земният Сатурн е съединен с влажната Луна. Сатурн и Луната са две противоположности, които тук се съчетават сполучливо. Хубаво е да има такова цвете в дом, където между домочадието съществуват силни разногласия, водещи до конфликти, където често избухват спорове, заради неприемане на чуждото мнение. Импатиенсът неутрализира енергията на конфликта, освобождава атмосферата от рязката енергия на конфликта, изглажда напрежението, атмосферата става по-мека, кара хората да погледнат на проблемите с хумор.

Размножаване: Размножава се чрез резници от страничните клонки, които лесно се вкореняват в пясък или перлит, без да се поливат, докато дадат признаци на растеж.Препоръчва да се покриват отгоре с прозрачен съд и да се държат на топло. След вкореняването, се посаждат отначало в малки (№ 8-9), а после и в по-големи саксии (№ 11-13).

За да цъфти обилно, добре е през 1 - 2 години да се подновява чрез резници.


Влияние върху емоционалното състояние:

Слънцето, за което няма покой, вдъхновява импатиенса да цъфти през цялата година, дарява растението с много необикновени свойства. Слънцето е планетата на творчеството и импатиенсът вдъхновява хората, подтиква ги към оригинална, творческа дейност. Растението е полезно за онези, на които всичко им е омръзнало и трудно изпитват радост. Под невидимите флуиди на това растение в човека се пробужда желанието да украсят действителността около тях, да направят нещо приятно всекиму. Една саксия с цъфтящ импатиенс може да направи чудо в ателието на майстора. Растението събужда в човека интерес към живота и съзидателност, развива способността му да вижда светлото и хубавото. Под негово влияние се раждат интересни идеи за промяна. Полезен е винаги, когато човек се чувства изостанал от живота, или когато другите го наричат консерватор.     Сатурн и Луната, съединени в стъблото на растението, придават на растението способност да помага на човека в конфликта между "трябва" и "искам". Яко не сте сигурни в избора си, колебаейки се между своите желания и подчиняването на някакви обстоятелства, вземете си импатиенс. Под негово влияние ще се научите да съчетавате личните си интереси с обстоятелствата на принуда, така че подчинението ще стане за вас полезно. Това му свойство е полезно и за онези, които често сключват някакви бизнес сделки, работят с партньори. Благодарение на импатиенса, човек разбира как да направи договора изгоден и за двете страни.

Влияние върху здравето:
Импатиенсът принадлежи към знака на Лъва, управляван от Слънцето. Лъвът управява сърцето и безспирно цъфтящият импатиенс защитава този орган от всякакви заболявания. Но стъблото му изразява ярко връзката на Сатурн и Луната, а това съчетание на планети може да бъде свързано с ревматизма, с чувствителността на ставите при промяна на времето. Самото присъствие на импатиенса в дома ни обаче ни предпазва от сърдечни неразположения и всякакви форми на ревматизъм.
Коментари

LAN_NEWS_24  изглед за печат

Автор: Михаил Петров
Преглеждания: 1743
Прочетено: 2477 пъти
Коментари чрез Facebook
Неуспех при записване на данните в БД.

O:9:\"MagpieRSS\":22:{s:6:\"parser\";i:0;s:12:\"current_item\";a:0:{}s:5:\"items\";a:50:{i:0;a:7:{s:5:\"title\";s:54:\"Кактуси – голяма аранжировка\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2165\";s:11:\"description\";s:1048:\"\"89286456_1_585x461_kaktusi-golyama-aranzhirovka-gr-sofiya.jpg\"

Posted by: Евгени

Description: <p>Предлагам голяма аранжировка от няколко вида кактуси. Разпростират се в пространство от 50 (д) х 45 (ш) х 45 (в) см. Красиви и непретенциозни.<br /> Намират се в София, в района на МОЛ &bdquo;Сердика&rdquo;.<br /> Цена 35 лв.<br /> Телефони за контакт <span class="spoilerHidden"> 0887898851<span class="showPhoneButton"></span></span> и 02/8463645</p>

Price:  Лв35.00\";s:6:\"author\";s:13:\"kova4i@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sat, 06 Feb 2016 08:56:53 +0100\";s:7:\"summary\";s:1048:\"\"89286456_1_585x461_kaktusi-golyama-aranzhirovka-gr-sofiya.jpg\"

Posted by: Евгени

Description: <p>Предлагам голяма аранжировка от няколко вида кактуси. Разпростират се в пространство от 50 (д) х 45 (ш) х 45 (в) см. Красиви и непретенциозни.<br /> Намират се в София, в района на МОЛ &bdquo;Сердика&rdquo;.<br /> Цена 35 лв.<br /> Телефони за контакт <span class="spoilerHidden"> 0887898851<span class="showPhoneButton"></span></span> и 02/8463645</p>

Price:  Лв35.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1454745413;}i:1;a:7:{s:5:\"title\";s:61:\"Продавам семена от Бамбук - Moso Bamboo\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2164\";s:11:\"description\";s:1973:\"\"57_2_.JPG\"

Posted by: Тодев

Description: <p>Семената са готови за посяване по всяко време на годината ,<span style="font-family: Corbel, Geneva, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: medium; text-align: justify;">&nbsp;бързо растящо растение - видим растеж за денонощие , височината му достига до 40м. Понякога образува гъсти непроходими гори. Използа се като строителен материал заради здравината си и като материал за изработка на различни съдове, сувенири и пр. В някои страни на Южна Азия от бамбук се произвежда специална хартия. Използва се и като декоративно растение в парковете.Бамбукът постепенно набира популярност и в България при озеленяването най-вече на частни градини. Ако желаете да експериментирате с бамбук във Вашата градина, трябва да знаете, че многото видове бамбук се групират в две основни групи, според характера на кореновата си система .</span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Corbel, Geneva, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: small;">Тел . 0895 479 142 &nbsp; Жоро&nbsp;</span></p>

Price:  Лв0.50\";s:6:\"author\";s:15:\"todev_75@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Mon, 01 Feb 2016 18:16:17 +0100\";s:7:\"summary\";s:1973:\"\"57_2_.JPG\"

Posted by: Тодев

Description: <p>Семената са готови за посяване по всяко време на годината ,<span style="font-family: Corbel, Geneva, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: medium; text-align: justify;">&nbsp;бързо растящо растение - видим растеж за денонощие , височината му достига до 40м. Понякога образува гъсти непроходими гори. Използа се като строителен материал заради здравината си и като материал за изработка на различни съдове, сувенири и пр. В някои страни на Южна Азия от бамбук се произвежда специална хартия. Използва се и като декоративно растение в парковете.Бамбукът постепенно набира популярност и в България при озеленяването най-вече на частни градини. Ако желаете да експериментирате с бамбук във Вашата градина, трябва да знаете, че многото видове бамбук се групират в две основни групи, според характера на кореновата си система .</span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Corbel, Geneva, Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: small;">Тел . 0895 479 142 &nbsp; Жоро&nbsp;</span></p>

Price:  Лв0.50\";s:14:\"date_timestamp\";i:1454346977;}i:2;a:7:{s:5:\"title\";s:84:\"Продавам пресни семена от Палма - Дървото на ...\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2163\";s:11:\"description\";s:4211:\"\"521a7e2047238_59305n.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <h2 class="title-red" style="margin: 0px 0px 5px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; font-size: 18px; vertical-align: baseline; color: #e2001a; font-family: Arial; text-transform: uppercase; font-weight: normal; background: transparent;">ОПИСАНИЕ</h2> <div class="view-description" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; font-size: 12px; vertical-align: baseline; font-family: Arial; color: #555555; line-height: 18px; background: transparent;">Дървото на пътешественика - Ravenala madagascariensis , Красиво и екзотично растение ,от рода на стрелицията , Въпреки, че това растение се нарича палма, в действителност, това не е палмово дърво. Равенала е като банан, но банановите листа растат направо от земята и имат барел. Името Пътническа палма получава в резултат на факта, че тя е в състояние да акумулира няколко литра вода в листата си, която може да утоли жаждата на пътешественика. В природата достига до 10 метра височина.<br /><br />Младите разтения имат подземно стъбло, което с времето се появява над земята. Цъфти с малки кремовидно-бели цветове които достигат до 30 см. Възрастното разтение може да цъфти целогодишно и дава кафеви плодове които съдържат светло сини семена. За да цъфти на закрито е необходимо да му бъдат създадени условията на естествената му среда.Най-добрият начин да растат и се развиват е в богата, влажна, добре изцедени глинести почви. Равенала много устойчив на болести и вредители. Възрастните разтения могат да издържат понижение на температурите, но не прекалено ниски ( не издържат на замръзване). Изисква много светлина, особено когато се отглеждат в закрити помещения.&nbsp;<br /><br />През зимата, може да се остави на по-ниски температури, но трябва да се намали до минимум поливането. Месестия корен на възрастните растения могат да се натрупат достатъчно вода, за да прекарат зимата с минимално напояване.&nbsp;<br /><br />Засяване: Семената предварително се напояват в топла вода за 1-2 дни (25-32 градуса) на светло място. Първите издънки могат да се появяват след един месец. Средно, семена покълвам от един до три месеца (при по-високата температура по-бързо се появяват издънки.</div> <div class="view-description" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; font-size: 12px; vertical-align: baseline; font-family: Arial; color: #555555; line-height: 18px; background: transparent;">Tel. 0895 479 142 - Жоро&nbsp;</div>

Price:  Лв1.00\";s:6:\"author\";s:15:\"todev_75@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Mon, 01 Feb 2016 18:05:37 +0100\";s:7:\"summary\";s:4211:\"\"521a7e2047238_59305n.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <h2 class="title-red" style="margin: 0px 0px 5px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; font-size: 18px; vertical-align: baseline; color: #e2001a; font-family: Arial; text-transform: uppercase; font-weight: normal; background: transparent;">ОПИСАНИЕ</h2> <div class="view-description" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; font-size: 12px; vertical-align: baseline; font-family: Arial; color: #555555; line-height: 18px; background: transparent;">Дървото на пътешественика - Ravenala madagascariensis , Красиво и екзотично растение ,от рода на стрелицията , Въпреки, че това растение се нарича палма, в действителност, това не е палмово дърво. Равенала е като банан, но банановите листа растат направо от земята и имат барел. Името Пътническа палма получава в резултат на факта, че тя е в състояние да акумулира няколко литра вода в листата си, която може да утоли жаждата на пътешественика. В природата достига до 10 метра височина.<br /><br />Младите разтения имат подземно стъбло, което с времето се появява над земята. Цъфти с малки кремовидно-бели цветове които достигат до 30 см. Възрастното разтение може да цъфти целогодишно и дава кафеви плодове които съдържат светло сини семена. За да цъфти на закрито е необходимо да му бъдат създадени условията на естествената му среда.Най-добрият начин да растат и се развиват е в богата, влажна, добре изцедени глинести почви. Равенала много устойчив на болести и вредители. Възрастните разтения могат да издържат понижение на температурите, но не прекалено ниски ( не издържат на замръзване). Изисква много светлина, особено когато се отглеждат в закрити помещения.&nbsp;<br /><br />През зимата, може да се остави на по-ниски температури, но трябва да се намали до минимум поливането. Месестия корен на възрастните растения могат да се натрупат достатъчно вода, за да прекарат зимата с минимално напояване.&nbsp;<br /><br />Засяване: Семената предварително се напояват в топла вода за 1-2 дни (25-32 градуса) на светло място. Първите издънки могат да се появяват след един месец. Средно, семена покълвам от един до три месеца (при по-високата температура по-бързо се появяват издънки.</div> <div class="view-description" style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; font-size: 12px; vertical-align: baseline; font-family: Arial; color: #555555; line-height: 18px; background: transparent;">Tel. 0895 479 142 - Жоро&nbsp;</div>

Price:  Лв1.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1454346337;}i:3;a:7:{s:5:\"title\";s:69:\"Продавам луковички шафранов минзухар\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2162\";s:11:\"description\";s:2319:\"\"\"

Posted by: p.mihaylov

Description: <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">Здравейте,</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">&nbsp;</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">Продавам луковички шафранов минзухар.</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">За количества до 1000 бр. - цена 59ст./бр.</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">За по големи количества цената е по договаряне.</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">Моля поръчките да се направят до края на месец февруари. Изисква се капаро 70% от стойността и се сключва договор.</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">Доставката се извършва в края на месец май/юни.</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">&nbsp;</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">тел: 0898/ 91 00 16</p> <div><br /></div>

Price:  Лв0.59\";s:6:\"author\";s:26:\"p.mihaylov.kepta@gmail.com\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Tue, 26 Jan 2016 19:08:02 +0100\";s:7:\"summary\";s:2319:\"\"\"

Posted by: p.mihaylov

Description: <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">Здравейте,</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">&nbsp;</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">Продавам луковички шафранов минзухар.</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">За количества до 1000 бр. - цена 59ст./бр.</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">За по големи количества цената е по договаряне.</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">Моля поръчките да се направят до края на месец февруари. Изисква се капаро 70% от стойността и се сключва договор.</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">Доставката се извършва в края на месец май/юни.</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">&nbsp;</p> <p style="margin: 0px; padding: 0px; color: #282828; font-family: helvetica, arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 22.4px;">тел: 0898/ 91 00 16</p> <div><br /></div>

Price:  Лв0.59\";s:14:\"date_timestamp\";i:1453831682;}i:4;a:7:{s:5:\"title\";s:85:\"Продавам Свежи семена от Банан - Ensete Glaucum Snow Banana\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2161\";s:11:\"description\";s:1749:\"\"51qlSRyy7DL_SY300_.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <h1><span style="font-family: \'lucida grande\', Arial, sans-serif, Helvetica, Verdana, Geneva; font-size: 12px; background-color: #f6f6f6;">Семената са свежи и са подходящи за сеене по всяко едно време в годината , банана е красиво и екзотично растение , подходящо за всеки двор и дори и за дома . Предлагат се на бройка. При количества отстъпка !&nbsp;</span></h1> <p><span style="font-family: \'lucida grande\', Arial, sans-serif, Helvetica, Verdana, Geneva; font-size: 12px; background-color: #f6f6f6;">При интерес моля позвънете 0895 479 142&nbsp;</span></p> <address><span style="font-family: \'lucida grande\', Arial, sans-serif, Helvetica, Verdana, Geneva; font-size: 12px; background-color: #f6f6f6;">Пращам с <span style="text-decoration: underline;">Еконт</span> , отстъпка - 20 %от стандартната цена за <em>доставка !!!</em></span></address> <h1><span style="font-family: \'lucida grande\', Arial, sans-serif, Helvetica, Verdana, Geneva; font-size: 12px; background-color: #f6f6f6;"><br /></span></h1>

Price:  Лв1.00\";s:6:\"author\";s:15:\"todev_75@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Fri, 15 Jan 2016 10:50:35 +0100\";s:7:\"summary\";s:1749:\"\"51qlSRyy7DL_SY300_.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <h1><span style="font-family: \'lucida grande\', Arial, sans-serif, Helvetica, Verdana, Geneva; font-size: 12px; background-color: #f6f6f6;">Семената са свежи и са подходящи за сеене по всяко едно време в годината , банана е красиво и екзотично растение , подходящо за всеки двор и дори и за дома . Предлагат се на бройка. При количества отстъпка !&nbsp;</span></h1> <p><span style="font-family: \'lucida grande\', Arial, sans-serif, Helvetica, Verdana, Geneva; font-size: 12px; background-color: #f6f6f6;">При интерес моля позвънете 0895 479 142&nbsp;</span></p> <address><span style="font-family: \'lucida grande\', Arial, sans-serif, Helvetica, Verdana, Geneva; font-size: 12px; background-color: #f6f6f6;">Пращам с <span style="text-decoration: underline;">Еконт</span> , отстъпка - 20 %от стандартната цена за <em>доставка !!!</em></span></address> <h1><span style="font-family: \'lucida grande\', Arial, sans-serif, Helvetica, Verdana, Geneva; font-size: 12px; background-color: #f6f6f6;"><br /></span></h1>

Price:  Лв1.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1452851435;}i:5;a:7:{s:5:\"title\";s:69:\"Продавам палми Mussa Basjoo - студоустойчив\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2160\";s:11:\"description\";s:1074:\"\"473361.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <p>Бананови палми , студо устоичеви . Красиви и екзотични растения за двора и дома . Достигат размери 4-5 метра . За всяка закупена бананова палма подарък 2 палми вашингтония на 9 месеца.</p> <p>Продава също и семена , ако искате сами да си отгледате &nbsp;палми от семена &nbsp;Видове - Розов банан - 60 ст. &nbsp; и Сноу Банан - 1 лв.</p> <p>За количества отстъпка !!!</p> <p>За поръчки и информация , моля позвънете на 0895 479 142</p>

Price:  Лв30.00\";s:6:\"author\";s:15:\"todev_75@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Thu, 14 Jan 2016 15:22:43 +0100\";s:7:\"summary\";s:1074:\"\"473361.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <p>Бананови палми , студо устоичеви . Красиви и екзотични растения за двора и дома . Достигат размери 4-5 метра . За всяка закупена бананова палма подарък 2 палми вашингтония на 9 месеца.</p> <p>Продава също и семена , ако искате сами да си отгледате &nbsp;палми от семена &nbsp;Видове - Розов банан - 60 ст. &nbsp; и Сноу Банан - 1 лв.</p> <p>За количества отстъпка !!!</p> <p>За поръчки и информация , моля позвънете на 0895 479 142</p>

Price:  Лв30.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1452781363;}i:6;a:7:{s:5:\"title\";s:76:\"Предлагаме Маслодайна маточина за разсад\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2159\";s:11:\"description\";s:566:\"\"images_mat.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <p>Маточина за разсад , сортове : Лимонела , Цитронела и Куедлинбургер . Договори за пролет и за есен . Издаване на сертификат за качество .</p>

Price:  Лв0.06\";s:6:\"author\";s:15:\"todev_75@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Wed, 13 Jan 2016 10:09:04 +0100\";s:7:\"summary\";s:566:\"\"images_mat.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <p>Маточина за разсад , сортове : Лимонела , Цитронела и Куедлинбургер . Договори за пролет и за есен . Издаване на сертификат за качество .</p>

Price:  Лв0.06\";s:14:\"date_timestamp\";i:1452676144;}i:7;a:7:{s:5:\"title\";s:59:\"Продавам бананова палма Маурели\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2158\";s:11:\"description\";s:808:\"\"20151205_170834_1_.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <h2><strong>Палмата е на 2 години , продава се само едната . Имам и други видове , продавам и бананови семена ако желаете да си ги отгледате сами . за всяка закупена палма - подарък &nbsp;2 палми вашингтония на 8 месеца. При интерес позвънете 0895 479 142&nbsp;</strong></h2>

Price:  Лв100.00\";s:6:\"author\";s:15:\"todev_75@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Tue, 12 Jan 2016 22:27:45 +0100\";s:7:\"summary\";s:808:\"\"20151205_170834_1_.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <h2><strong>Палмата е на 2 години , продава се само едната . Имам и други видове , продавам и бананови семена ако желаете да си ги отгледате сами . за всяка закупена палма - подарък &nbsp;2 палми вашингтония на 8 месеца. При интерес позвънете 0895 479 142&nbsp;</strong></h2>

Price:  Лв100.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1452634065;}i:8;a:7:{s:5:\"title\";s:93:\"Договори и поръчки за лавандула- разсад, за сезон ...\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2157\";s:11:\"description\";s:661:\"\"images1.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <p>Предлагани сортове :Рая , Севтополис , Юбилейна , Хемус и Дружба , издаване на сертификат , при количества подсигуряваме безплатен прансторт &nbsp;, при интерес моля позвънете &nbsp;0895 479 142&nbsp;</p>

Price:  Лв0.16\";s:6:\"author\";s:15:\"todev_75@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sat, 09 Jan 2016 13:24:47 +0100\";s:7:\"summary\";s:661:\"\"images1.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <p>Предлагани сортове :Рая , Севтополис , Юбилейна , Хемус и Дружба , издаване на сертификат , при количества подсигуряваме безплатен прансторт &nbsp;, при интерес моля позвънете &nbsp;0895 479 142&nbsp;</p>

Price:  Лв0.16\";s:14:\"date_timestamp\";i:1452342287;}i:9;a:7:{s:5:\"title\";s:55:\"Продам семена на банан Musa Velutina\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2156\";s:11:\"description\";s:675:\"\"images4.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <p>Подажба и производство на бананови палми и семена . Пресни семена от банан вид Розов-Виолето - Musa Velutina И семена на Ensete Snow Banana , имам и големи банани студоустойчиви , при интерес моля позвънете на 0895 479 142</p>

Price:  Лв0.50\";s:6:\"author\";s:15:\"todev_75@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sat, 09 Jan 2016 13:19:33 +0100\";s:7:\"summary\";s:675:\"\"images4.jpg\"

Posted by: Тодев

Description: <p>Подажба и производство на бананови палми и семена . Пресни семена от банан вид Розов-Виолето - Musa Velutina И семена на Ensete Snow Banana , имам и големи банани студоустойчиви , при интерес моля позвънете на 0895 479 142</p>

Price:  Лв0.50\";s:14:\"date_timestamp\";i:1452341973;}i:10;a:7:{s:5:\"title\";s:29:\"Фикус Бенджамин\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2155\";s:11:\"description\";s:1217:\"\"20151010_215108.jpg\"

Posted by: LEAGUE

Description: <p><span style="color: #000080; font-family: Tahoma, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 10.6667px; background-color: #e9f3ff;">Грижливо отглеждан в домашни условия, висок около 2 метра.&nbsp;</span></p> <p><br style="color: #000080; font-family: Tahoma, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 10.6667px; background-color: #e9f3ff;" /><span style="color: #000080; font-family: Tahoma, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 10.6667px; background-color: #e9f3ff;">Бенджаминът е около 11-годишен.</span><span style="color: #000080; font-family: Tahoma, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 10.6667px; background-color: #e9f3ff;">шен. Подходящ за големи помещания.</span></p>

Price:  Лв200.00\";s:6:\"author\";s:13:\"ko6aro@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Wed, 25 Nov 2015 15:06:34 +0100\";s:7:\"summary\";s:1217:\"\"20151010_215108.jpg\"

Posted by: LEAGUE

Description: <p><span style="color: #000080; font-family: Tahoma, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 10.6667px; background-color: #e9f3ff;">Грижливо отглеждан в домашни условия, висок около 2 метра.&nbsp;</span></p> <p><br style="color: #000080; font-family: Tahoma, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 10.6667px; background-color: #e9f3ff;" /><span style="color: #000080; font-family: Tahoma, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 10.6667px; background-color: #e9f3ff;">Бенджаминът е около 11-годишен.</span><span style="color: #000080; font-family: Tahoma, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 10.6667px; background-color: #e9f3ff;">шен. Подходящ за големи помещания.</span></p>

Price:  Лв200.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1448460394;}i:11;a:7:{s:5:\"title\";s:33:\"Драконова драцена\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2154\";s:11:\"description\";s:519:\"\"20151122_111152.jpg\"

Posted by: iveto84

Description: <p>Драконова драцена с три разклонения на 8г. Височина 2,60м. Присадена в нова саксия. В отлично състояние!</p>

Price:  Лв180.00\";s:6:\"author\";s:21:\"iva_momchilova@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sun, 22 Nov 2015 11:07:08 +0100\";s:7:\"summary\";s:519:\"\"20151122_111152.jpg\"

Posted by: iveto84

Description: <p>Драконова драцена с три разклонения на 8г. Височина 2,60м. Присадена в нова саксия. В отлично състояние!</p>

Price:  Лв180.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1448186828;}i:12;a:7:{s:5:\"title\";s:16:\"растения\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2153\";s:11:\"description\";s:630:\"\"20151116_160549.jpg\"

Posted by: yanita

Description: <p>Сансевиера - 2.50 лв. /бр.&nbsp;</p> <p>Сингониум - 2.50 лв. / бр.</p> <p>Юка - 5.00лв. / бр.&nbsp;</p> <p>Изпращам с 20 % отстъпка по Еконт Експрес.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

Price:  Лв2.50\";s:6:\"author\";s:23:\"ianita_stoianova@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sat, 21 Nov 2015 17:33:20 +0100\";s:7:\"summary\";s:630:\"\"20151116_160549.jpg\"

Posted by: yanita

Description: <p>Сансевиера - 2.50 лв. /бр.&nbsp;</p> <p>Сингониум - 2.50 лв. / бр.</p> <p>Юка - 5.00лв. / бр.&nbsp;</p> <p>Изпращам с 20 % отстъпка по Еконт Експрес.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

Price:  Лв2.50\";s:14:\"date_timestamp\";i:1448123600;}i:13;a:7:{s:5:\"title\";s:29:\"стайни растения\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2152\";s:11:\"description\";s:565:\"\"20151116_160227.jpg\"

Posted by: yanita

Description: <p>Калатея-4.00 лв./бр.</p> <p>Дифенбахия - 4.50 лв./бр.</p> <p>Кализия -3.00лв./бр.</p> <p>Изпращам с 20% отстъпка по Еконт Експрес.</p>

Price:  Лв3.00\";s:6:\"author\";s:23:\"ianita_stoianova@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sat, 21 Nov 2015 17:17:54 +0100\";s:7:\"summary\";s:565:\"\"20151116_160227.jpg\"

Posted by: yanita

Description: <p>Калатея-4.00 лв./бр.</p> <p>Дифенбахия - 4.50 лв./бр.</p> <p>Кализия -3.00лв./бр.</p> <p>Изпращам с 20% отстъпка по Еконт Експрес.</p>

Price:  Лв3.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1448122674;}i:14;a:7:{s:5:\"title\";s:24:\"Палма Юка 2бр.\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2151\";s:11:\"description\";s:562:\"\"12241690_10203477354333973_7847381814413388993_n.jpg\"

Posted by: ivka10

Description: <p>Продавам 2бр. Юки общо за 180лв.</p> <p>За повече инфомация тел.0897 807 837</p>

Price:  Лв180.00\";s:6:\"author\";s:13:\"ivka10@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Tue, 17 Nov 2015 23:03:48 +0100\";s:7:\"summary\";s:562:\"\"12241690_10203477354333973_7847381814413388993_n.jpg\"

Posted by: ivka10

Description: <p>Продавам 2бр. Юки общо за 180лв.</p> <p>За повече инфомация тел.0897 807 837</p>

Price:  Лв180.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1447797828;}i:15;a:7:{s:5:\"title\";s:52:\"Пауловния томентоза фиданки\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2150\";s:11:\"description\";s:656:\"\"fidanki_2.jpg\"

Posted by: ananiev

Description: <p>Имам налични 2500бр, фиданките са с размер 150см; за размер до 3м. цена: 7лв. на бр. Доставката се осъществява чрез Еконт с наложен платеж или с лично предаване. Над 500 бройки безплатна доставка!!</p>

Price:  Лв5.00\";s:6:\"author\";s:18:\"nikiananiev@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Mon, 09 Nov 2015 17:10:21 +0100\";s:7:\"summary\";s:656:\"\"fidanki_2.jpg\"

Posted by: ananiev

Description: <p>Имам налични 2500бр, фиданките са с размер 150см; за размер до 3м. цена: 7лв. на бр. Доставката се осъществява чрез Еконт с наложен платеж или с лично предаване. Над 500 бройки безплатна доставка!!</p>

Price:  Лв5.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1447085421;}i:16;a:7:{s:5:\"title\";s:14:\"АДЕНИУМ\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2149\";s:11:\"description\";s:383:\"\"DSC_2540.jpg\"

Posted by: kikolina_666

Description: <p>ТЪРСЯ СИ АДЕНИУМ от семе да си закупя, моля пишете ако имате</p>\";s:6:\"author\";s:20:\"velislava_666@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sun, 25 Oct 2015 17:28:29 +0100\";s:7:\"summary\";s:383:\"\"DSC_2540.jpg\"

Posted by: kikolina_666

Description: <p>ТЪРСЯ СИ АДЕНИУМ от семе да си закупя, моля пишете ако имате</p>\";s:14:\"date_timestamp\";i:1445790509;}i:17;a:7:{s:5:\"title\";s:72:\"спатифилум - цветето на женското щастие\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2148\";s:11:\"description\";s:962:\"\"IMG_20151022_195223_1_.jpg\"

Posted by: rusalka78

Description: <p>листно- цъфтящо растение с бели цветове с нежен аромат.<span style="font-family: Arial; font-size: small;">Действа като пречиствател на въздуха от много и разнообразни замърсители на околната среда. Пречиства въздуха в дома като бензол, формалдехид и трихлоретилен. Може да пречисти въздуха в една средно голяма стая от 15 квадратни метра.</span></p>

Price:  Лв10.00\";s:6:\"author\";s:16:\"marina96@mail.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Thu, 22 Oct 2015 17:02:22 +0100\";s:7:\"summary\";s:962:\"\"IMG_20151022_195223_1_.jpg\"

Posted by: rusalka78

Description: <p>листно- цъфтящо растение с бели цветове с нежен аромат.<span style="font-family: Arial; font-size: small;">Действа като пречиствател на въздуха от много и разнообразни замърсители на околната среда. Пречиства въздуха в дома като бензол, формалдехид и трихлоретилен. Може да пречисти въздуха в една средно голяма стая от 15 квадратни метра.</span></p>

Price:  Лв10.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1445529742;}i:18;a:7:{s:5:\"title\";s:20:\"дифенбахия\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2147\";s:11:\"description\";s:467:\"\"IMG_20151022_190806_1_.jpg\"

Posted by: rusalka78

Description: <p>декоративно-листно стайно растение, продава се със саксията</p>

Price:  Лв10.00\";s:6:\"author\";s:16:\"marina96@mail.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Thu, 22 Oct 2015 16:32:13 +0100\";s:7:\"summary\";s:467:\"\"IMG_20151022_190806_1_.jpg\"

Posted by: rusalka78

Description: <p>декоративно-листно стайно растение, продава се със саксията</p>

Price:  Лв10.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1445527933;}i:19;a:7:{s:5:\"title\";s:62:\"палма "Нолина"(Конска опашка)\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2145\";s:11:\"description\";s:994:\"\"\"

Posted by: Емил Ангелов

Description: <p>Продавам палма "Нолина-Бокарнея"(Конска опашка),на около 20 години,<span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);"> Висока е около2,50-2.60 м.</span><span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);">Подходяща е за големи помещения - офиси, фоайета, заведения, зали.</span></p> <p><span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);">за информация на тел. 0878288463...гр.Пловдив</span></p>

Price:  Лв250.00\";s:6:\"author\";s:13:\"emo261@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Thu, 15 Oct 2015 09:26:44 +0100\";s:7:\"summary\";s:994:\"\"\"

Posted by: Емил Ангелов

Description: <p>Продавам палма "Нолина-Бокарнея"(Конска опашка),на около 20 години,<span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);"> Висока е около2,50-2.60 м.</span><span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);">Подходяща е за големи помещения - офиси, фоайета, заведения, зали.</span></p> <p><span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);">за информация на тел. 0878288463...гр.Пловдив</span></p>

Price:  Лв250.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1444897604;}i:20;a:7:{s:5:\"title\";s:46:\"Продавам фикус бенджамин\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2144\";s:11:\"description\";s:1164:\"\"IMG_20151011_1157431.jpg\"

Posted by: stefka_dim

Description: <p>Продавам Фикус бенджамин с тъмно зелени накъдрени по края листа - височина около 45 см. Засадени са три растения заедно в една саксия. Цената подлежи на договаряне.</p> <p>Продава се на търг. Началната цена е 5 лева, стъпка за наддаване 0,5лв. За наддаване, моля пишете като коментар към обявата.</p> <p>За поръчка и повече инфо на лични или тел. 0886720282.</p> <p>Изпращам като пощенска пратка с Еконт Експрес, с 20% отстъпка от цената за доставка.</p>

Price:  Лв5.00\";s:6:\"author\";s:31:\"stefka_ivanova_dimtrova@mail.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Tue, 13 Oct 2015 06:33:31 +0100\";s:7:\"summary\";s:1164:\"\"IMG_20151011_1157431.jpg\"

Posted by: stefka_dim

Description: <p>Продавам Фикус бенджамин с тъмно зелени накъдрени по края листа - височина около 45 см. Засадени са три растения заедно в една саксия. Цената подлежи на договаряне.</p> <p>Продава се на търг. Началната цена е 5 лева, стъпка за наддаване 0,5лв. За наддаване, моля пишете като коментар към обявата.</p> <p>За поръчка и повече инфо на лични или тел. 0886720282.</p> <p>Изпращам като пощенска пратка с Еконт Експрес, с 20% отстъпка от цената за доставка.</p>

Price:  Лв5.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1444714411;}i:21;a:7:{s:5:\"title\";s:46:\"Продавам фикус бенджамин\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2143\";s:11:\"description\";s:867:\"\"IMG_20151011_115743.jpg\"

Posted by: stefka_dim

Description: <p>Продавам Фикус бенджамин с тъмно зелени накъдрени по края листа - височина около 45 см. Засадени са три растения заедно в една саксия.</p> <p>За поръчка и повече инфо на лични или тел. 0886720282.</p> <p>Изпращам като пощенска пратка с Еконт Експрес, с 20% отстъпка от цената за доставка.</p>

Price:  Лв5.00\";s:6:\"author\";s:31:\"stefka_ivanova_dimtrova@mail.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Tue, 13 Oct 2015 06:32:39 +0100\";s:7:\"summary\";s:867:\"\"IMG_20151011_115743.jpg\"

Posted by: stefka_dim

Description: <p>Продавам Фикус бенджамин с тъмно зелени накъдрени по края листа - височина около 45 см. Засадени са три растения заедно в една саксия.</p> <p>За поръчка и повече инфо на лични или тел. 0886720282.</p> <p>Изпращам като пощенска пратка с Еконт Експрес, с 20% отстъпка от цената за доставка.</p>

Price:  Лв5.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1444714359;}i:22;a:7:{s:5:\"title\";s:33:\"Продавам санхеция\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2142\";s:11:\"description\";s:547:\"\"IMG_20150925_143742.jpg\"

Posted by: stefka_dim

Description: <p>Продавам санхеция - растението е с височина около 40 сантиметра. За повече информация или поръчка - тел. 0886720282.</p>

Price:  Лв15.00\";s:6:\"author\";s:31:\"stefka_ivanova_dimtrova@mail.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Mon, 12 Oct 2015 08:10:01 +0100\";s:7:\"summary\";s:547:\"\"IMG_20150925_143742.jpg\"

Posted by: stefka_dim

Description: <p>Продавам санхеция - растението е с височина около 40 сантиметра. За повече информация или поръчка - тел. 0886720282.</p>

Price:  Лв15.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1444633801;}i:23;a:7:{s:5:\"title\";s:36:\"Заменям водна лилия\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2141\";s:11:\"description\";s:376:\"\"2_1_1.jpg\"

Posted by: Марго05

Description: <p>Заменям жълта водна лилия за розова, цикламена или друг цвят</p>\";s:6:\"author\";s:15:\"loreta67@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Fri, 02 Oct 2015 10:04:38 +0100\";s:7:\"summary\";s:376:\"\"2_1_1.jpg\"

Posted by: Марго05

Description: <p>Заменям жълта водна лилия за розова, цикламена или друг цвят</p>\";s:14:\"date_timestamp\";i:1443776678;}i:24;a:7:{s:5:\"title\";s:35:\"Кралска дифенбахия\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2140\";s:11:\"description\";s:1625:\"\"1406135150707.jpg\"

Posted by: bialata

Description: <p><span style="color: #333333; font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px;">Голямата дифенбахия е с височина 140 см и цена 60 лв.&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px;">На снимките в саксията има и малка дифенбахия с височина 60 см и цена 12 лв.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px;">Снимките и размерите търпят промяна и при сериозен интерес ще направя нови снимки и дам точни размери.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px;">Цветята се намират в град София.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px;">За контакти на ел.поща bobibo3@abv.bg</span></p>

Price:  Лв60.00\";s:6:\"author\";s:14:\"bobibo3@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sat, 26 Sep 2015 15:38:51 +0100\";s:7:\"summary\";s:1625:\"\"1406135150707.jpg\"

Posted by: bialata

Description: <p><span style="color: #333333; font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px;">Голямата дифенбахия е с височина 140 см и цена 60 лв.&nbsp;</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px;">На снимките в саксията има и малка дифенбахия с височина 60 см и цена 12 лв.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px;">Снимките и размерите търпят промяна и при сериозен интерес ще направя нови снимки и дам точни размери.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px;">Цветята се намират в град София.</span></p> <p><span style="color: #333333; font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15px;">За контакти на ел.поща bobibo3@abv.bg</span></p>

Price:  Лв60.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1443278331;}i:25;a:7:{s:5:\"title\";s:100:\"Продавам бъргарски кипариси с височина от 0.15 до 40 см. ...\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2135\";s:11:\"description\";s:536:\"\"SANY0565.JPG\"

Posted by: petar39

Description: <p>При заявка над&nbsp;30 бр. за&nbsp;&nbsp;цената е с отстъпка и със безплатна доставка. /Снимката е на кипарис 40 см. с цена 12.00лв</p>

Price:  Лв1.50\";s:6:\"author\";s:12:\"paan@mail.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Tue, 15 Sep 2015 16:16:53 +0100\";s:7:\"summary\";s:536:\"\"SANY0565.JPG\"

Posted by: petar39

Description: <p>При заявка над&nbsp;30 бр. за&nbsp;&nbsp;цената е с отстъпка и със безплатна доставка. /Снимката е на кипарис 40 см. с цена 12.00лв</p>

Price:  Лв1.50\";s:14:\"date_timestamp\";i:1442330213;}i:26;a:7:{s:5:\"title\";s:29:\"Олеандър (Зукум)\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2134\";s:11:\"description\";s:608:\"\"IMG_20150914_153603.jpg\"

Posted by: nadejdazl

Description: <p style="text-align: center;"><strong>Олеандърчетата са розов-китат, бананов и бял, имам възможност да вкореня още или да изпратя резници.&nbsp;</strong></p>

Price:  Лв12.00\";s:6:\"author\";s:30:\"nadejda.zlatkova1993@gmail.com\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Mon, 14 Sep 2015 15:14:44 +0100\";s:7:\"summary\";s:608:\"\"IMG_20150914_153603.jpg\"

Posted by: nadejdazl

Description: <p style="text-align: center;"><strong>Олеандърчетата са розов-китат, бананов и бял, имам възможност да вкореня още или да изпратя резници.&nbsp;</strong></p>

Price:  Лв12.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1442240084;}i:27;a:7:{s:5:\"title\";s:44:\"Продавам Финикова Палма\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2133\";s:11:\"description\";s:1433:\"\"image3.jpg\"

Posted by: Radostina

Description: <table style="color: rgba(0, 0, 0, 0.701961); font-family: UICTFontTextStyleBody; font-size: 17px; -webkit-composition-fill-color: rgba(130, 98, 83, 0.0980392);" border="0" cellspacing="1" cellpadding="4" width="100%"> <tbody> <tr> <td class="tddetails" width="10%" align="left" valign="top"><br /></td> <td class="tddetails" align="left"> <p><span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);">Продавам Финикова Палма. Висока е около2,50-2.60 м. На 20 години. Растението в отлично състояние. Подходящ е за големи помещения - офиси, фоайета, заведения, зали.</span></p> <p><span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);">Телефон за контакт: &nbsp;0899633119</span></p> </td> </tr> </tbody> </table>

Price:  Лв250.00\";s:6:\"author\";s:24:\"radostinafilipova@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Thu, 03 Sep 2015 15:57:38 +0100\";s:7:\"summary\";s:1433:\"\"image3.jpg\"

Posted by: Radostina

Description: <table style="color: rgba(0, 0, 0, 0.701961); font-family: UICTFontTextStyleBody; font-size: 17px; -webkit-composition-fill-color: rgba(130, 98, 83, 0.0980392);" border="0" cellspacing="1" cellpadding="4" width="100%"> <tbody> <tr> <td class="tddetails" width="10%" align="left" valign="top"><br /></td> <td class="tddetails" align="left"> <p><span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);">Продавам Финикова Палма. Висока е около2,50-2.60 м. На 20 години. Растението в отлично състояние. Подходящ е за големи помещения - офиси, фоайета, заведения, зали.</span></p> <p><span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);">Телефон за контакт: &nbsp;0899633119</span></p> </td> </tr> </tbody> </table>

Price:  Лв250.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1441292258;}i:28;a:7:{s:5:\"title\";s:16:\"Продавам\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2132\";s:11:\"description\";s:2030:\"\"image1.jpg\"

Posted by: Radostina

Description: <p>&nbsp;</p> <table style="color: rgba(0, 0, 0, 0.701961); font-family: UICTFontTextStyleBody; font-size: 17px; -webkit-composition-fill-color: rgba(130, 98, 83, 0.0980392);" border="0" cellspacing="1" cellpadding="4" width="100%"> <tbody> <tr> <td class="tddetails" align="left"> <p><span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);">&nbsp;Бенджамин с тъмнозелени листа, височина 2,50-2,60м. На 10-11 години. Растението е с право стебло и е обгрижвано с много любов, в отлично състояние. Подходящ е за големи помещения - офиси, фоайета, заведения, зали.</span></p> <p><span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);">&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Телефон за контакт: &nbsp;0899633119</span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <table style="color: rgba(0, 0, 0, 0.701961); font-family: UICTFontTextStyleBody; font-size: 17px; -webkit-composition-fill-color: rgba(130, 98, 83, 0.0980392);" border="0" cellspacing="1" cellpadding="4" width="100%"> <tbody> <tr> <td class="tddetails" width="10%" align="left" valign="top"><br /></td> <td class="tddetails" align="left"><br /></td> </tr> </tbody> </table>

Price:  Лв300.00\";s:6:\"author\";s:24:\"radostinafilipova@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Thu, 03 Sep 2015 15:10:46 +0100\";s:7:\"summary\";s:2030:\"\"image1.jpg\"

Posted by: Radostina

Description: <p>&nbsp;</p> <table style="color: rgba(0, 0, 0, 0.701961); font-family: UICTFontTextStyleBody; font-size: 17px; -webkit-composition-fill-color: rgba(130, 98, 83, 0.0980392);" border="0" cellspacing="1" cellpadding="4" width="100%"> <tbody> <tr> <td class="tddetails" align="left"> <p><span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);">&nbsp;Бенджамин с тъмнозелени листа, височина 2,50-2,60м. На 10-11 години. Растението е с право стебло и е обгрижвано с много любов, в отлично състояние. Подходящ е за големи помещения - офиси, фоайета, заведения, зали.</span></p> <p><span class="small" style="background-color: rgba(255, 255, 255, 0);">&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Телефон за контакт: &nbsp;0899633119</span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <table style="color: rgba(0, 0, 0, 0.701961); font-family: UICTFontTextStyleBody; font-size: 17px; -webkit-composition-fill-color: rgba(130, 98, 83, 0.0980392);" border="0" cellspacing="1" cellpadding="4" width="100%"> <tbody> <tr> <td class="tddetails" width="10%" align="left" valign="top"><br /></td> <td class="tddetails" align="left"><br /></td> </tr> </tbody> </table>

Price:  Лв300.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1441289446;}i:29;a:7:{s:5:\"title\";s:38:\"Продавам Hibiskus Double pink\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2131\";s:11:\"description\";s:633:\"\"01_Hibiskus_double_pink_1.JPG\"

Posted by: ggeorgiew

Description: <p>Хибискус от вида "Double pink",като снимката на цвета е от растението от което е вкоренен резника, който се продава.</p> <p>тел.за контакт: 0887721898</p>

Price:  Лв10.00\";s:6:\"author\";s:16:\"ggeorgiew@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sat, 29 Aug 2015 09:25:19 +0100\";s:7:\"summary\";s:633:\"\"01_Hibiskus_double_pink_1.JPG\"

Posted by: ggeorgiew

Description: <p>Хибискус от вида "Double pink",като снимката на цвета е от растението от което е вкоренен резника, който се продава.</p> <p>тел.за контакт: 0887721898</p>

Price:  Лв10.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1440836719;}i:30;a:7:{s:5:\"title\";s:38:\"Продавам Hibiskus Double pink\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2130\";s:11:\"description\";s:567:\"\"01_Hibiskus_double_pink_2.JPG\"

Posted by: ggeorgiew

Description: <p>Хибискус от вида "Double pink",като цвета на снимката е от растението от което е взет резника, който се продава.</p>

Price:  Лв10.00\";s:6:\"author\";s:16:\"ggeorgiew@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sat, 29 Aug 2015 09:20:05 +0100\";s:7:\"summary\";s:567:\"\"01_Hibiskus_double_pink_2.JPG\"

Posted by: ggeorgiew

Description: <p>Хибискус от вида "Double pink",като цвета на снимката е от растението от което е взет резника, който се продава.</p>

Price:  Лв10.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1440836405;}i:31;a:7:{s:5:\"title\";s:37:\"Продавам Hibiskus Red Beauty\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2129\";s:11:\"description\";s:627:\"\"02_Hibiskus_Red_Beauty_.jpg\"

Posted by: ggeorgiew

Description: <p>Хибискус от вида "Red Beauty", като снимката на цвета е на растението от което е вкоренен резника, който се продава.</p> <p>тел.за контакт: 0887721898</p>

Price:  Лв10.00\";s:6:\"author\";s:16:\"ggeorgiew@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sat, 29 Aug 2015 09:07:37 +0100\";s:7:\"summary\";s:627:\"\"02_Hibiskus_Red_Beauty_.jpg\"

Posted by: ggeorgiew

Description: <p>Хибискус от вида "Red Beauty", като снимката на цвета е на растението от което е вкоренен резника, който се продава.</p> <p>тел.за контакт: 0887721898</p>

Price:  Лв10.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1440835657;}i:32;a:7:{s:5:\"title\";s:38:\"Продавам Hibiskus double pink\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2128\";s:11:\"description\";s:541:\"\"01_Hibiskus_double_pink_.jpg\"

Posted by: ggeorgiew

Description: <p>Хибискус от вида "Double pink", като снимката на цвета е от растението от което е вкоренен резника.</p>

Price:  Лв10.00\";s:6:\"author\";s:16:\"ggeorgiew@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sat, 29 Aug 2015 09:01:12 +0100\";s:7:\"summary\";s:541:\"\"01_Hibiskus_double_pink_.jpg\"

Posted by: ggeorgiew

Description: <p>Хибискус от вида "Double pink", като снимката на цвета е от растението от което е вкоренен резника.</p>

Price:  Лв10.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1440835272;}i:33;a:7:{s:5:\"title\";s:42:\"Продавам Hibiskus Madlen Champion\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2127\";s:11:\"description\";s:915:\"\"03b_Hibiskus_Madlen_Champion_.jpg\"

Posted by: ggeorgiew

Description: <p>&nbsp;Hibiskus от вида "Madlen Champion", като снимката е на цъфнал хибискус от който е вкоренен резника.Още снимки от колекцията хибискуси в профила ми във Фейсбук:</p> <p>https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1016277541739956&amp;set=pb.100000731582058.-2207520000.1440856235.&amp;type=3&amp;theater</p> <p>тел.за контакт: 0887721898</p> <p>&nbsp;</p>

Price:  Лв10.00\";s:6:\"author\";s:16:\"ggeorgiew@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sat, 29 Aug 2015 08:54:06 +0100\";s:7:\"summary\";s:915:\"\"03b_Hibiskus_Madlen_Champion_.jpg\"

Posted by: ggeorgiew

Description: <p>&nbsp;Hibiskus от вида "Madlen Champion", като снимката е на цъфнал хибискус от който е вкоренен резника.Още снимки от колекцията хибискуси в профила ми във Фейсбук:</p> <p>https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1016277541739956&amp;set=pb.100000731582058.-2207520000.1440856235.&amp;type=3&amp;theater</p> <p>тел.за контакт: 0887721898</p> <p>&nbsp;</p>

Price:  Лв10.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1440834846;}i:34;a:7:{s:5:\"title\";s:29:\"Фикус Бенджамин\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2126\";s:11:\"description\";s:661:\"\"20141012_180848.jpg\"

Posted by: myori

Description: <p><strong>Фикус Бенджамин в отлично състояние! <br /></strong>Грижливо отглеждан в домашни условия, висок около 2 метра. Оформен е като дърво - оплетено, право стебло и плътна корона.</p>

Price:  Лв350.00\";s:6:\"author\";s:22:\"konstantinova_m@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sat, 22 Aug 2015 12:09:36 +0100\";s:7:\"summary\";s:661:\"\"20141012_180848.jpg\"

Posted by: myori

Description: <p><strong>Фикус Бенджамин в отлично състояние! <br /></strong>Грижливо отглеждан в домашни условия, висок около 2 метра. Оформен е като дърво - оплетено, право стебло и плътна корона.</p>

Price:  Лв350.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1440241776;}i:35;a:7:{s:5:\"title\";s:53:\"продавам луковички за лалета\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2125\";s:11:\"description\";s:399:\"\"\"

Posted by: кІстоименова

Description: <p>Луковичките са за с много добро качество, лалетата са червени</p>

Price:  Лв0.30\";s:6:\"author\";s:19:\"k_stoimenova@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Fri, 07 Aug 2015 13:39:54 +0100\";s:7:\"summary\";s:399:\"\"\"

Posted by: кІстоименова

Description: <p>Луковичките са за с много добро качество, лалетата са червени</p>

Price:  Лв0.30\";s:14:\"date_timestamp\";i:1438951194;}i:36;a:7:{s:5:\"title\";s:55:\"Палма доминиканска (Sabal domingensis)\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2124\";s:11:\"description\";s:1190:\"\"13.JPG\"

Posted by: RossTheBoss

Description: <p><span style="font-size: 9.5pt; font-family: Arial;">Палмата е 18 годишна, 3 метра висока, в отлично състояние. Произхожда от Доминиканската република (Доминикански сабал), засята от семе. Расте в горещите сухи вътрешни райони с тропически климат. Въпреки това може да издържи до минус 6 градуса през зимата за кратък период от време. Продава се, защото не мога да и осигуря необходимото голямо пространство за нормалното и развитие. Саксията, в която се намира за сега е достатъчно голяма. Тел: 0887945114.</span></p>

Price:  Лв550.00\";s:6:\"author\";s:14:\"tan_iva@dir.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Thu, 30 Jul 2015 10:01:23 +0100\";s:7:\"summary\";s:1190:\"\"13.JPG\"

Posted by: RossTheBoss

Description: <p><span style="font-size: 9.5pt; font-family: Arial;">Палмата е 18 годишна, 3 метра висока, в отлично състояние. Произхожда от Доминиканската република (Доминикански сабал), засята от семе. Расте в горещите сухи вътрешни райони с тропически климат. Въпреки това може да издържи до минус 6 градуса през зимата за кратък период от време. Продава се, защото не мога да и осигуря необходимото голямо пространство за нормалното и развитие. Саксията, в която се намира за сега е достатъчно голяма. Тел: 0887945114.</span></p>

Price:  Лв550.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1438246883;}i:37;a:7:{s:5:\"title\";s:29:\"Фикус Бенджамин\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2119\";s:11:\"description\";s:740:\"\"20150625_201157.jpg\"

Posted by: shelgin

Description: <p>Фикусът е на повече от 20 години и е много добре гледан. Короната е добре развита и плътна. търпи резитба и не е чувствителен или капризен. Подходящ е за жилища, както и за големи обществени помещения и други. Висок е 2,10 метра</p>

Price:  Лв600.00\";s:6:\"author\";s:18:\"mitko840609@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Thu, 25 Jun 2015 17:46:28 +0100\";s:7:\"summary\";s:740:\"\"20150625_201157.jpg\"

Posted by: shelgin

Description: <p>Фикусът е на повече от 20 години и е много добре гледан. Короната е добре развита и плътна. търпи резитба и не е чувствителен или капризен. Подходящ е за жилища, както и за големи обществени помещения и други. Висок е 2,10 метра</p>

Price:  Лв600.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1435250788;}i:38;a:7:{s:5:\"title\";s:27:\"Цвете ахименес\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2118\";s:11:\"description\";s:808:\"\"181339_497722576910363_1494153890_n.jpg\"

Posted by: desita

Description: <p><span style="color: #414141; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 20px;">Ахименес - разсад - цената е 0.50 ст. на бройка коренче. Цвета е като този на снимката. Приложила съм моя снимка, за да се види какво цвете става като порасне.</span></p>

Price:  Лв0.50\";s:6:\"author\";s:17:\"modembg@yahoo.com\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Fri, 12 Jun 2015 07:34:13 +0100\";s:7:\"summary\";s:808:\"\"181339_497722576910363_1494153890_n.jpg\"

Posted by: desita

Description: <p><span style="color: #414141; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 20px;">Ахименес - разсад - цената е 0.50 ст. на бройка коренче. Цвета е като този на снимката. Приложила съм моя снимка, за да се види какво цвете става като порасне.</span></p>

Price:  Лв0.50\";s:14:\"date_timestamp\";i:1434090853;}i:39;a:7:{s:5:\"title\";s:32:\"Еделвайс в саксия\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2117\";s:11:\"description\";s:552:\"\"edelvais2.jpg\"

Posted by: Георги_1

Description: <p>Цъфти края на май, юни и юли.</p> <p>Може да се използва за направата на алпинеуми.</p> <p>Цената подлежи на договаряне.</p>

Price:  Лв10.00\";s:6:\"author\";s:21:\"loramaria2002@mail.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Thu, 11 Jun 2015 19:59:15 +0100\";s:7:\"summary\";s:552:\"\"edelvais2.jpg\"

Posted by: Георги_1

Description: <p>Цъфти края на май, юни и юли.</p> <p>Може да се използва за направата на алпинеуми.</p> <p>Цената подлежи на договаряне.</p>

Price:  Лв10.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1434049155;}i:40;a:7:{s:5:\"title\";s:36:\"Синя трева - Фестука\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2115\";s:11:\"description\";s:344:\"\"http://cvetq.info/ppc/data/3/thumbs/I\"

Posted by: yyyy_yy

Description: <p>Синя трева - Фестука</p>

Price:  Лв2.00\";s:6:\"author\";s:14:\"yyyy_yy@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Mon, 08 Jun 2015 12:05:35 +0100\";s:7:\"summary\";s:344:\"\"http://cvetq.info/ppc/data/3/thumbs/I\"

Posted by: yyyy_yy

Description: <p>Синя трева - Фестука</p>

Price:  Лв2.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1433761535;}i:41;a:7:{s:5:\"title\";s:36:\"Синя трева - Фестука\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2114\";s:11:\"description\";s:359:\"\"http://cvetq.info/ppc/data/12/thumbs/I\"

Posted by: yyyy_yy

Description: <p>Синя трева - Фестука Глаука.</p>

Price:  Лв2.00\";s:6:\"author\";s:14:\"yyyy_yy@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Mon, 08 Jun 2015 12:04:02 +0100\";s:7:\"summary\";s:359:\"\"http://cvetq.info/ppc/data/12/thumbs/I\"

Posted by: yyyy_yy

Description: <p>Синя трева - Фестука Глаука.</p>

Price:  Лв2.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1433761442;}i:42;a:7:{s:5:\"title\";s:56:\"каланхое дегремона (бриофилум)\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2113\";s:11:\"description\";s:181:\"\"\"

Posted by: bpter\";s:6:\"author\";s:13:\"bptet@mail.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Wed, 03 Jun 2015 14:14:08 +0100\";s:7:\"summary\";s:181:\"\"\"

Posted by: bpter\";s:14:\"date_timestamp\";i:1433337248;}i:43;a:7:{s:5:\"title\";s:38:\"Продавам водни лилии\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2110\";s:11:\"description\";s:963:\"\"000781454.JPG\"

Posted by: vlad

Description: <p><span style="color: #414141; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 20px;"><strong>Продавам водни лилии, БЕЛИ, ЧЕРВЕНИ и РОЗОВИ при правилно засаждане и отглеждане ще цъфнат до месец след преместването !!!</strong></span></p> <p><span style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; color: #414141;"><span style="font-size: 14px; line-height: 20px;"><strong>Изпращам с Еконт.</strong></span></span></p>

Price:  Лв10.00\";s:6:\"author\";s:14:\"esquire@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Wed, 20 May 2015 14:38:51 +0100\";s:7:\"summary\";s:963:\"\"000781454.JPG\"

Posted by: vlad

Description: <p><span style="color: #414141; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 20px;"><strong>Продавам водни лилии, БЕЛИ, ЧЕРВЕНИ и РОЗОВИ при правилно засаждане и отглеждане ще цъфнат до месец след преместването !!!</strong></span></p> <p><span style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; color: #414141;"><span style="font-size: 14px; line-height: 20px;"><strong>Изпращам с Еконт.</strong></span></span></p>

Price:  Лв10.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1432129131;}i:44;a:7:{s:5:\"title\";s:42:\"приказни китайски рози\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2109\";s:11:\"description\";s:825:\"\"\"

Posted by: oliva

Description: <p><strong><span style="text-decoration: underline;">Приказни масленни китайски рози(в розови и жълти цветове ) внасящи нежност,топлота и красота със своята азиятска екзотичност и тактичност подходящи за влюбени двойки високи 2.10 м идеални за новооткрити офиси,заведения и високи помещения.Тел:0878 75 01 03</span></strong></p>

Price:  Лв190.00\";s:6:\"author\";s:23:\"zzdravkozarkov@yahoo.de\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Mon, 18 May 2015 17:05:22 +0100\";s:7:\"summary\";s:825:\"\"\"

Posted by: oliva

Description: <p><strong><span style="text-decoration: underline;">Приказни масленни китайски рози(в розови и жълти цветове ) внасящи нежност,топлота и красота със своята азиятска екзотичност и тактичност подходящи за влюбени двойки високи 2.10 м идеални за новооткрити офиси,заведения и високи помещения.Тел:0878 75 01 03</span></strong></p>

Price:  Лв190.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1431965122;}i:45;a:7:{s:5:\"title\";s:31:\"приказна драцена\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2108\";s:11:\"description\";s:609:\"\"\"

Posted by: oliva

Description: <p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Перфектна Драцена,висока 1.90 м,подходяща за изискани, новооткриващисе офиси и заведения както или и за високи помещения.Тел:0878 75 01 03</strong></span></p>

Price:  Лв190.00\";s:6:\"author\";s:23:\"zzdravkozarkov@yahoo.de\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Mon, 18 May 2015 16:31:22 +0100\";s:7:\"summary\";s:609:\"\"\"

Posted by: oliva

Description: <p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Перфектна Драцена,висока 1.90 м,подходяща за изискани, новооткриващисе офиси и заведения както или и за високи помещения.Тел:0878 75 01 03</strong></span></p>

Price:  Лв190.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1431963082;}i:46;a:7:{s:5:\"title\";s:16:\"продавам\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2107\";s:11:\"description\";s:1141:\"\"P7300004.JPG\"

Posted by: itanalex

Description: <p style="text-align: left;">Предлагам разсад на градински хибискус-в различни цветове-розово,бяло и лилав,големината им в момента е към 40 см.За самият храст е писано толкова много,мога само да добавя,че може да се разсажда по всяко време на годината,с изключение на зимният период разбира се.Много добре изглежда и се оформя като жив плет край ограда,а също така и като солитер във вашата градина,непретенциозен към почва и поливане,издържа на ниски температури.</p>

Price:  Лв3.00\";s:6:\"author\";s:18:\"itanalex@yahoo.com\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Wed, 06 May 2015 20:36:08 +0100\";s:7:\"summary\";s:1141:\"\"P7300004.JPG\"

Posted by: itanalex

Description: <p style="text-align: left;">Предлагам разсад на градински хибискус-в различни цветове-розово,бяло и лилав,големината им в момента е към 40 см.За самият храст е писано толкова много,мога само да добавя,че може да се разсажда по всяко време на годината,с изключение на зимният период разбира се.Много добре изглежда и се оформя като жив плет край ограда,а също така и като солитер във вашата градина,непретенциозен към почва и поливане,издържа на ниски температури.</p>

Price:  Лв3.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1430940968;}i:47;a:7:{s:5:\"title\";s:44:\"Продавам финикова палма\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2106\";s:11:\"description\";s:409:\"\"http://cvetq.info/ppc/data/8/thumbs/D\"

Posted by: Спасова

Description: <p>Палмите са с дебели стебла и много разцепени листа.</p>

Price:  Лв10.00\";s:6:\"author\";s:16:\"magi_5109@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sun, 03 May 2015 18:11:13 +0100\";s:7:\"summary\";s:409:\"\"http://cvetq.info/ppc/data/8/thumbs/D\"

Posted by: Спасова

Description: <p>Палмите са с дебели стебла и много разцепени листа.</p>

Price:  Лв10.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1430673073;}i:48;a:7:{s:5:\"title\";s:46:\"Продавам палма Вашингтон\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2105\";s:11:\"description\";s:399:\"\"http://cvetq.info/ppc/data/8/thumbs/D\"

Posted by: Спасова

Description: <p>Палмите са с дебело стебло и разлистени листа.</p>

Price:  Лв5.00\";s:6:\"author\";s:16:\"magi_5109@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sun, 03 May 2015 17:40:12 +0100\";s:7:\"summary\";s:399:\"\"http://cvetq.info/ppc/data/8/thumbs/D\"

Posted by: Спасова

Description: <p>Палмите са с дебело стебло и разлистени листа.</p>

Price:  Лв5.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1430671212;}i:49;a:7:{s:5:\"title\";s:18:\"Бенджамин\";s:4:\"link\";s:50:\"http://cvetq.info/ppc/showproduct.php?product=2103\";s:11:\"description\";s:574:\"\"11160465_945616778807573_127260108_n.jpg\"

Posted by: boby_stefanova

Description: <p>Бенджаминът е около 10-годишен. Висок е 2.20 м, с плътна корона.</p> <p>Тел. за връзка - 0879 85 35 54</p>

Price:  Лв200.00\";s:6:\"author\";s:13:\"boby_s@abv.bg\";s:7:\"pubdate\";s:31:\"Sun, 26 Apr 2015 10:42:32 +0100\";s:7:\"summary\";s:574:\"\"11160465_945616778807573_127260108_n.jpg\"

Posted by: boby_stefanova

Description: <p>Бенджаминът е около 10-годишен. Висок е 2.20 м, с плътна корона.</p> <p>Тел. за връзка - 0879 85 35 54</p>

Price:  Лв200.00\";s:14:\"date_timestamp\";i:1430041352;}}s:7:\"channel\";a:5:{s:5:\"title\";s:30:\"Размяна на цветя\";s:4:\"link\";s:21:\"http://cvetq.info/ppc\";s:13:\"lastbuilddate\";s:31:\"Sat, 06 Feb 2016 13:19:02 +0100\";s:9:\"generator\";s:17:\"FeedCreator 1.7.2\";s:7:\"tagline\";N;}s:9:\"textinput\";a:0:{}s:5:\"image\";a:0:{}s:9:\"feed_type\";s:3:\"RSS\";s:12:\"feed_version\";s:3:\"2.0\";s:8:\"encoding\";s:5:\"utf-8\";s:16:\"_source_encoding\";s:0:\"\";s:5:\"ERROR\";s:0:\"\";s:7:\"WARNING\";s:0:\"\";s:19:\"_CONTENT_CONSTRUCTS\";a:6:{i:0;s:7:\"content\";i:1;s:7:\"summary\";i:2;s:4:\"info\";i:3;s:5:\"title\";i:4;s:7:\"tagline\";i:5;s:9:\"copyright\";}s:16:\"_KNOWN_ENCODINGS\";a:3:{i:0;s:5:\"UTF-8\";i:1;s:8:\"US-ASCII\";i:2;s:10:\"ISO-8859-1\";}s:5:\"stack\";a:0:{}s:9:\"inchannel\";b:0;s:6:\"initem\";b:0;s:9:\"incontent\";b:0;s:11:\"intextinput\";b:0;s:7:\"inimage\";b:0;s:13:\"current_field\";s:0:\"\";s:17:\"current_namespace\";b:0;} 
Материалите в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без посочване на активен линк към източника е незаконно.
Copyright © 2007 cvetq.info. Всички права запазени.
Theme by Xen